Arhiepiscopul Ieronim al Atenei împlineşte 38 ani de la hirotonia în Arhiereu

Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade, aniversează vineri 38 de ani de la hirotonia în Arhiereu.

Ierarhul a obținut în anul 1967 licența în teologie la Facultatea de Teologie a Universității din Atena, în același an fiind hirotonit preot. Este absolvent şi al Facultăţii de Filosofie, secţia Arheologie. Între 1977-1978 a frecventat cursurile Institutului pentru Bisericile Răsăritene din Regensburg. A studiat, între altele, arheologia la Graz și la München.

A fost profesor de filologie la mai multe instituţii de învăţământ din Grecia şi colaborator al Societăţii de Arheologie din Atena. A fost protosinghel al Mitropoliei de Theba şi Livadia, stareţ al mănăstirilor Sagmata şi Cuviosul Luca.

Între 1978-1981 a fost secretar șef al cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. În 4 octombrie 1981 a fost hirotonit Mitropolit de Theba şi Livadia. În acest timp, a făcut parte din comisiile sinodale ce aveau ca obiect învăţământul religios, relaţia dintre Biserică şi Stat ş.a.

În data de 07 februarie 2008 a fost ales Arhiepiscop al Atenei şi a toată Grecia de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. A fost întronizat în data de 16 februarie 2008. Noul arhipăstor al Bisericii Greciei a fost ales în urma trecerii la cele veșnice a Arhiepiscopului Christodoulos.

Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea împreună cu delegația însoțitoare a participat în perioada 18-26 iunie 2016 la lucrările Sfântului și Marelui Sinod din Creta.

În plan social, Preafericitul Părinte Ieronim a înfiinţat orfelinate, cantine pentru săraci şi emigranţi, azile pentru bătrâni, instituţii speciale pentru persoane cu handicap.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…