Arhiepiscopul Elpidofor s-a întâlnit cu Preşedintele Donald Trump la Casa Albă

Arhiepiscopul Elpidofor a fost primit marţi de Preşedintele Donald Trump în Biroul Oval de la Casa Albă.

La întâlnirea din data de 16 iulie au asistat vicepreşedintele Mike Pence şi părintele Alexander Karloutsos, vicarul arhiepiscopiei, informează Greek Reporter.

„Preşedintele a fost foarte prietenos şi cordial. I-am mulţumit pentru sprijinul oferit creştinilor din toată lumea şi în special pentru sprijinul acordat Patriarhiei Ecumenice”, a declarat Arhiepiscopul Elpidofor după întâlnire.

El a precizat că l-a informat pe preşedinte în legătură cu pregătirile pentru vizita Patriarhului Ecumenic în Statele Unite ale Americii pe care Donald Trump ar fi bucuros să-l întâlnească.

Arhiepiscopul a adăugată că Preşedintele Donald Trump a răspuns pozitiv la invitaţia de a vizita Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din new York.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii a transmis o scrisoare de felicitare cu prilejul întronizării noului Arhiepiscopului Elpidofor.

El l-a felicitat pe ierarh și a afirmat că „apreciază eforturile de a insufla şi cultiva valorile sacre” pe care Statele Unite ale Americii le preţuiesc.

Ceremonialul întronizării Arhiepiscopului Elpidofor din 22 iunie a fost prezidat de Mitropolitul Augustin al Germaniei, în calitate reprezentant al Patriarhului Ecumenic.

Arhiepiscopul Elpidofor a fost ales în unanimitate de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice în 11 mai 2019.

Foto credit: Casa Albă/Shealah Craighead

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente