Arhiepiscopul Elpidofor atent faţă de cei diagnosticaţi cu autism: Să ne asigurăm că le sunt respectate drepturile

Cu prilejul zilei mondiale de sensibilizare faţă de autism, Înaltpreasfinţitul Părinte Elpidofor, Arhiepiscopul Grec al Americii, a postat pe reţelele de socializare un mesaj de susţinere faţă de persoanele diagnosticate cu această maladie.

Ierarhul îndeamnă „să îi sprijinim şi să îi încurajăm pe fraţii şi surorile noastre cu autism, şi, mai ales în această perioadă de pandemie Covid-19, să ne asigurăm că le sunt respectate drepturile şi dezvoltarea lor”.

Unul din 68 copii suferă de tulburări din spectrul autist la nivel internaţional, iar în România sunt aproximativ 30.000 de persoane cu acest diagnostic.

Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de Adunarea Generală a ONU în data de 18 decembrie 2007, la propunerea statului Qatar.

Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o intervenţie timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot avea o viaţă independentă. Fără terapie, simptomele autismului şi comportamentele disfuncţionale se agravează în timp.

Biserica Ortodoxă Română susține îmbunătățirea vieții persoanelor cu autism prin activitățile filantropice desfășurate și prin centrele sale sociale.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a demarat o serie de acțiuni în vederea construirii unui centru dedicat copiilor cu sindrom down și autism la Hârja.

Foto credit: Twitter/Arhiepiscopul Elpidofor

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…