Copiii şi tinerii cu autism/sindrom Down vor beneficia de servicii ambulatorii la Hârja

„Necesitatea construirii unui centru pentru tineri cu nevoi speciale se justifică deoarece numărul cazurilor de copii cu autism şi cu sindrom Down a cunoscut o creştere alarmantă în ultimul timp”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica, Pr. Ilarion Mâţă, Președintele Asociației de la Hârja.

Locul unde va fi construit centrul a fost sfinţit miercuri, 27 martie 2019, de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Părintele Ilarion a explicat că „la nivelul teritoriului GAL Valea Trotuşului nu există un centru care să asigure acest tip de servicii, iar capacitatea financiară şi resursa umana la nivelul primăriilor este relativ scăzută”, astfel că existenţa unei instituţii dedicate tinerilor cu deficienţe de acest tip era o necesitate.

„Conform statisticilor o terapie aplicată de un profesionist creşte cu 50% şansele de recuperare în cazul copiilor cu autism şi, de asemenea, îmbunătăţeşte substanţial viaţa copiilor şi a familiilor acestora în cazul sindromului Down”.

Investiţia propusă se încadrează în obiectivele Strategiei de Dezvoltare Locală a GAL Valea Trotuşului, respectiv în obiectivul specific al Măsurii M7/6B – “Investiţii locale de baza destinate populaţiei rurale, inclusive a celor de agreement şi culturale, şi a infrastructurii aferente”.

Foto credit: Public Domain

Comentarii Facebook


Știri recente