Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a rugat pentru victimele de la Caracal

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian s-a rugat duminică în catedrala din Galaţi pentru victimele şi familiile afectate de evenimentele tragice de la Caracal care au zguduit societatea românească.

De asemenea, Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi în catedrală să-i pomenească în rugăciunile lor pe cei afectați de astfel de situații grave.

Biserica nu a rămas impasibilă la durerea prin care trec aceste familii greu încercate. Într-un comunicat de presă emis sâmbătă, Patriarhia Română îndeamnă pe toți preoții și credincioșii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, pe părinții și rudele îndurerate ale acesteia.

„Pe lângă rugăciune, trebuie intensificate acţiunea de solidaritate cu familiile afectate şi promovarea unui comportament responsabil în societate”, se menţionează în comunicat.

Arhiepicopul Casian în catedrala din Galaţi. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În strigătul fratelui nostru îl auzim pe Domnul

În omilia rostită în 28 iulie, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre vindecarea slăbănogului din Capernaum şi atitudinea faţă de aproapele nostru.

„Când încercările și suferințele celorlalți ne dor și pe noi, atunci putem spune că suntem creștini”, a evidenţiat ierarhul.

Părintele Arhiepiscop a adus în discuţie manifestarea agresivă a răului între semeni și în societate, ca rezultat al înstrăinării de Dumnezeu și preocuparea doar de cele materiale.

„Răutatea se propagă repede”, a spus ierarhul, „ea este contagioasă și vine pe anumite căi ademenitoare sub forma plăcerii, iar o plăcere înmulțită fără măsură, evident aduce tulburare, lipsă de discernământ și în final orbire”.

„În strigătul fratelui nostru îl auzim pe Domnul, în privirea căutătoare a semenului nostru se vede Domnul care ne caută, și în răspunsul bun oferit, Domnul începe să lucreze și să reverse din izvorul bunătății Sale, bunătate, pace, bucurie, binecuvântare, înfrânare, generozitate, milă, iertare și dragoste”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

Foto credit: Arhivă Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente