Arhiepiscopul Ciprian: Să trăim atât de frumos încât Hristos să sălășluiască în sufletele noastre

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului şi Vrancei a predicat vineri, 29 iunie, la hramul Parohiei Lopătăreasa din judeţul Buzău şi le-a spus credincioşilor că „ţelul vieții creștine este să trăim atât de frumos şi bineplăcut lui Dumnezeu încât Hristos să sălășluiască în sufletele noastre”. 

În acest scop, „să ne străduim să fim oameni buni, smeriți, evlavioși, altruiști, grabnic ajutători ai celor aflați în suferință, respectuoși față de Biserică și față de semeni, iubitori, care nu se rezumă doar la declarații de iubire, deoarece cuvântul simplu nu înseamnă atât de mult, dacă nu se întrupează în faptă”, a îndemnat Părintele Arhiepiscop. 

Cu prilejul hramului, ierarhul a sfințit pictura bisericii parohiale și a oficiat Sfânta Liturghie, precum și o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice.

Totodată, ierarhul a binecuvântat noua casă de prăznuire din incinta lăcașului de cult.

Pentru eforturile depuse la înfrumusețarea lăcașului de închinare, părintele paroh a fost hirotesit iconom, iar binefăcătorii au primit Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău” și câte o icoană.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Lopătăreasa a fost ridicată între anii 2003-2004. În perioada 2012-2016, lăcașul de rugăciune a fost împodobit cu pictură în tehnica frescă.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente