Arhiepiscopul Ciprian: Omul să se îndrepte spre preotul duhovnic cu nădejdea că Hristos îi cercetează sufletul

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului şi Vrancei a recomandat vineri, după ce a hirotesit în duhovnic patru preoţi, ca „omul să se îndrepte spre preotul duhovnic, în scaunul Spovedaniei, cu inima deschisă și cu nădejdea că Hristos Domnul îi cercetează sufletul și îl ajută să-și curățească haina sufletului, ca să se înnoiască în interior”.

În cuvântul rostit, ierarhul le-a oferit câteva sfaturi duhovniceşti tinerilor preoţi cu privire la marea responsabilitate a duhovnicului.

„Contează foarte mult cuvântul bun, rostit cu blândețe, îmbărbătarea credinciosului și mai ales îndemnarea lui de a spori în rugăciune, pentru că numai prin rugăciune Dumnezeu Își revarsă, în sufletele oamenilor, balsamul bucuriei și al mângâierii duhovnicești”.

„Să priviți lucrurile cu foarte multă seriozitate și responsabilitate. Să-i determinați pe toți credincioșii, indiferent de vârstă, să-și deschidă sufletul, nu superficial, ci cu multă profunzime”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Slujba de hirotesie a avut loc în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Buzău.

Părintele Arhiepiscop le-a oferit noilor duhovnici câte o geantă, un epitrahil, un Aghiasmatar și o cruce de binecuvântare.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente