Arhiepiscopul Ciprian la începutul anului bisericesc: Biserica îi invită pe creștini la rugăciune

„Pentru că ne aflăm la început de an bisericesc, în mod firesc, Biserica îi invită pe creștini la rugăciune”, a spus Arhiepiscopul Ciprian în prima zi de septembrie la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău.

„Acesta este motivul pentru care astăzi (n.r.: 1 septembrie 2021) în sfintele lăcașuri, se săvârșește Sfânta Liturghie, urmată de slujba de Te Deum, prin care aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră în anul ce tocmai s-a încheiat”, a mai spus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

El a mai îndemnat să-I mulţumim lui Dumnezeu „și pentru cele mai puțin plăcute, care nu vin de la Dumnezeu, dar sunt îngăduite de El”.

Părintele Arhiepiscop s-a rugat lui Dumnezeu să binecuvinteze noul an cu pace și sănătate şi să ne ajute „să sporim în dreapta credință, pentru a putea înfrunta necazurile și ispitele acestei lumi cu bărbăție și demnitate creștinească, precum și cu nădejde în purtarea Sa de grijă”.

„Căci, de va slăbi credința oamenilor, se va dilua tot mai mult iubirea dintre ei, iar când vor ajunge la necredință, nu vor mai avea câtuși de puțin iubire unii față alții, ceea ce va conduce inevitabil la distrugerea unității și comuniunii creștine”, a subliniat ierarhul.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente