Arhiepiscopul Ciprian a sfințit biserica „Sfântul Nicolae” – Tăbăcari din Focșani, ce datează din 1754

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului şi Vrancei a sfinţit duminică biserica „Sfântul Nicolae” – Tăbăcari din Focșani, ridicată în jurul anului 1754 de breasla tăbăcarilor.

Biserica a trecut în ultimii ani prin reparaţii capitale.

În timpul Sfintei Liturghii oficiate după slujba de sfinţire, ierarhul le-a prezentat celor prezenţi învăţăturile evangheliei duminicale (Pescuirea minunată – Luca 5:1-11).

Potrivit Înaltpreasfinţiei Sale, „Biserica lui Hristos este corabia mântuirii care plutește pe marea învolburată a acestei lumi. El, Capul Bisericii, Se află la cârmă”.

„Totodată, în postura de vâslași au fost, în primul rând, cei doisprezece Apostoli, pe care i-a chemat la această misiune cu totul sfântă, și, desigur, urmașii lor, ierarhi și preoți, până astăzi. Pe aceștia i-a chemat și îi cheamă în continuare ca să le încredințeze misiunea de a prinde în mrejele cuvântului lui Dumnezeu pe oamenii cărora le-a adresat Evanghelia”, a spus ierarhul.

După Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a binecuvântat noul așezământ social al parohiei.

Închisă pentru o perioadă de peste jumătate de veac, biserica Parohiei Tăbăcari a fost redată cultului în 2007. Prin eforturile preotului paroh Mihai-Marius Iordache, ajutat de enoriași, între anii 2007-2016 s-au realizat ample lucrări de consolidare și restaurare a lăcașului de închinare.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente