Arhiepiscopul Ciprian a sfinţit Biserica militară din Buzău, construită în stil maramureşean

Biserica militară cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt” din municipiul Buzău, ce aparține Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a fost sfințită duminică, după 7 ani de la începerea lucrărilor de construcție, de Arhiepiscopul Ciprian.

Împreună cu un sobor de 13 preoți și diaconi, ierarhul a săvârșit apoi Sfânta Liturghie, precum și un parastas pentru ctitorii lăcașului de închinare și pentru eroii militari buzoieni, trecuți la cele veșnice.

La eveniment au participat oficialități militare și de stat, dar și sute de credincioși din oraș și împrejurimi.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a afirmat că omul nu reușește să facă nimic bun doar prin puterile proprii, ci totdeauna în cooperare cu Dumnezeu.

„Biserica în care ne aflăm este o mărturie vie a acestei cooperări dintre om și Dumnezeu. Știm că noi suntem limitați și ne confruntăm cu tot felul de probleme, dar împreună cu Dumnezeu depășim obstacolele și realizăm ceea ce ne propunem, mai ales când este vorba de un lucru măreț, menit să dăinuiască și să fie de folos oamenilor”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei i-a oferit preotului militar al Garnizoanei Buzău, Alexandru Tudose, rangul onorific de iconom stavrofor, pentru întreaga activitate depusă.

Totodată, cei care au sprijinit lucrările de înălțare și înfrumusețare a bisericii au primit distincții de vrednicie și icoane.

Lăcașul de cult a fost construit în stil maramureșean, din lemn, prin strădania preotului Alexandru Tudose și a Fundației „Biserica militară Pogorârea Duhului Sfânt”.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente