Arhiepiscopul Ciprian a binecuvântat clopotniţa şi casa parohială din Mirceștii Vechi

Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a sfinţit duminică clopotniţa şi casa parohială ale comunităţii din Mirceștii Vechi, județul Vrancea.

Biserica din satul Mirceștii Vechi a fost construită în secolul al XVIII-lea, în timpul domniei lui Constantin Mavrocordat.

După slujba de sfinţire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în timpul căreia le-a vorbit credincioşilor care au participat la eveniment despre menirea omului.

„Dumnezeu l-a creat pe om nu pentru a trece în neființă, după moartea biologică, ci pentru a intra în viața veșnică, trăind comuniunea de bucurie și fericire împreună cu oștile cerești și cu sfinții odrăsliți de neamul omenesc, de-a lungul timpului, care sunt cetățeni sau locuitori ai Raiului.

De altfel, moartea nu este firească, pentru că nu a fost creată de Dumnezeu. Ea a intervenit în viața omului ca un accident, din pricina păcatului cumplit al neascultării protopărinților Adam și Eva”, a spus Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcție și de înfrumusețare a clopotniței și a casei parohiale, părintele paroh Iulian Grecu a primit rangul onorific de sachelar.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente