Arhiepiscopul Casian, îndemn la urmarea exemplului de milostenie al Sfântului Mitropolit Iosif

Fără a căuta la fața omului, s-a îngrijit cu multă milă de săraci, de orfani, de văduve și de elevi, împărțind totdeauna tot ceea ce avea, dând chiar și rasa de pe el și toate darurile pe care le primea; ba și împrumutându-se de la duhovnicul său ori de la alții pentru a putea face milostenie, la sfârșitul fiecărei luni fiind dator către alții, numai să nu rămână dator el față de săraci. Niciodată nu dădea mai puțin de o pâine, căci gândul lui acesta era: „Bani pentru o pâine!”.

Așa îl descrie sinaxarul pe Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, serbat duminică, 26 ianuarie.

Printr-un gest pe care l-ar fi făcut sfântul prăznuit, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a îndemnat duminică în Catedrala din Galați la urmarea exemplului de milostenie al marelui mitropolit.

Ierarhul a împărțit credincioșilor prezenți la slujbă 300 de pâini, rugându-i pe aceștia să prelungească binecuvântarea, bucuria și iubirea milostivă din biserică până la casele celor aflați în suferință, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

IPS Casian vorbind despre virtuțile Sfântului Mitropolit Iosif cel Milostiv. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe membrii corului mixt al Catedralei Arhiepiscopale, amintindu-le că Sfântul Iosif cel Milostiv este cel care a introdus cântarea corală în cultul nostru la începutul secolului al 19-lea, iar „cântarea armonioasă ne aduce, duminică de duminică, mai aproape de Dumnezeu, Izvorul armoniilor, al sfințeniei și al bucuriei”.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…