Arhiepiscopul Casian i-a oferit Conf. Adrian Lemeni „Vrednicia Andreiană”

Conf. Univ. Dr. Adrian Nicolae Lemeni a fost distins duminică, 05 septembrie, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați cu „Vrednicia Andreiană”. Înaltpreasfințitul Părinte Casian i-a oferit această distincție „în semn de aleasă preţuire şi cinstire pentru întreaga activitate desfăşurată”, notează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Profesorul Adrian Lemeni este consilier patriarhal onorific. El a fost decorat în 2015 și de Patriarhul Daniel cu cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, „Crucea Patriarhală”.

Adrian Lemeni este originar din Cugir, județul Alba. În perioada studenției la Politehnica din Timișoara, a avut ocazia să întâlnească o serie de mari părinți duhovnicești precum Pr. Cleopa Ilie, Pr. Sofian Boghiu, Pr. Arsenie Papacioc, Pr. Teofil Pârâian, Pr. Dumitru Stăniloae. Aceste întâlniri l-au determinat să urmeze studii în teologie.

În calitatea sa de Secretar de Stat pentru Culte, Adrian Nicolae Lemeni a avut o contribuție importantă la realizarea și susținerea Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor.


Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente