Arhiepiscopul Casian i-a îndemnat pe deținuții din Galați să valorifice timpul pentru pocăință

În cuvântul adresat deținuților de la Penitenciarul din Galați, Înaltpreasfințitul Părinte Casian i-a îndemnat joi ca perioada petrecută în privare de libertate să fie un timp al pocăinţei și al îndreptării.

În Eparhia Dunării de Jos, sărbătoarea închinată cinstirii lanţului Sfântului Apostol Petru a fost un prilej de rugăciune şi de filantropie pentru persoanele private temporar de libertate din cadrul Penitenciarului de maximă siguranţă din Galaţi, dar şi din celelalte două penitenciare de la Brăila şi Tichileşti.

La Galaţi, activităţile au debutat încă din ajunul sărbătorii cu un program misionar, în care 10 studenţi de la Secţia Asistenţă Socială din cadrul cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, însoţiţi de directorul Departamentului Teologic, părintele Lucian Petroaia, au avut un dialog pe teme de morală creştină cu un grup de deţinuţi-elevi de la Şcoala ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cadrul unităţii de detenţie, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Joi, Arhiepiscopul Casian a oficiat o slujbă de mulţumire și o slujbă de pomenire pentru martirii, deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Galaţi, trecuţi la cele veşnice.

La final, ierarhul i-a binecuvântat pe deținuți, i-a întărit în credinţă şi le-a oferit daruri.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente