Arhiepiscopul Casian a sfinţit biserica parohiei gălăţene Plevna

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfinţit duminică biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Plevna, judeţul Galaţi.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în curtea bisericii, în prezenţa credincioşilor din parohie, dar şi din localitățile învecinate.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a amintit în omilia sa că începe anul şcolar şi a accentuat necesitatea educației în viața copiilor.

„Dumnezeu ne-a oferit bucuria rugăciunilor pentru un nou an școlar în mijlocul unei mari mulțimi de credincioși care au venit cu copiii pe brațe la Sfânta Împărtășanie, iar noi le-am oferit astăzi ghiozdanele pregătite în Eparhia Dunării de Jos, care vor bucura aproape 4000 de familii”.

„Sperăm ca și în multe școli să fie o bucurie acest dar deosebit prin care întărim atât dragostea de învățătură cât și ajutorul pentru cei ce nu pot singuri să meargă la școală fără sprijinul bisericii și al comunităților locale”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Evenimentul s-a încheiat cu oficierea slujbei de pomenire pentru slujitorii şi ctitorii trecuţi la Domnul, urmată de tradiţionala agapă creştinească, la care au fost invitaţi toţi credincioşii prezenţi.

Ierarhul a oferit la final copiilor prezenți la biserică ghiozdane complet utilate cu rechizite școlare pentru un nou și bun început de an școlar, activitatea înscriindu-se în programul social-filantropic eparhial „Hristos în școală”, prin care un număr de 3856 de copii au fost sprijiniți pentru a merge la școală echipați cu cele necesare pentru studiu.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente