Arhiepiscopul Casian a sfințit Agheasma Mare în două orașe de pe Dunăre (FOTO)

Arhiepiscopul Casian a sfințit joi Agheasma Mare în două orașe de pe Dunăre: Galați și Brăila. Ierarhul a apreciat credința oamenilor în puterea vindecătoare a apei sfințite, dar a lăudat și dăruirea cadrelor medicale care lucrează pentru îngrijirea bolnavilor din eparhie.

După Sfânta Liturghie de la Catedrala „Nașterea Domnului” din Brăila, Arhiepiscopul Dunării de Jos a condus procesiunea clericilor și credincioșilor înspre faleza Dunării de pe Calea Călărașilor, unde a oficiat slujba Aghesmei Mari și a binecuvântat apele.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a mers la biserica medievală „Precista” din orașul de reședință Galați, unde, pentru a doua oară a oficiat slujba de sfințire a Aghesmei Mari, în prezența clerului și credincioșilor, a autorităților locale și a militarilor din Garnizoana Galați.

Potrivit tradiției, după încheierea slujbei, toți cei prezenți s-au îndreptat către faleza Dunării din Galați, unde ierarhul a binecuvântat apele.

La final, Părintele Arhiepiscop le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea teologică și duhovnicească a acestei sărbători și a mulțumit cadrelor medicale pentru tot efortul depus în această perioadă de grea încercare.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente