Arhiepiscopul Atenei, Doctor Honoris Causa al Facultății de Teologie Pastorală din Tesalonic

Facultatea de Teologie Pastorală și Socială a Universității Aristotel din Tesalonic a hotărât ieri, 18 mai 2016, conferirea titlului de doctor honoris causa Preafericitului Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, anunță Romfea.gr.

Redăm decizia conducerii facultății:

Întâistătătorul Bisericii Autocefale a Greciei, Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, în slujirea sa bisericească de 50 de ani s-a distins prin jertfa sa pastorală deosebită.

În calitate de Mitropolit de Theba și Livadia a înființat instituții filantropice inovatoare, iar ca Arhiepiscop a conferit o suflare nouă lucrării pastorale și sociale a Bisericii Greciei.

Intervențiile sale înțelepte, discrete dar și puternice îl arată un conducător important al Bisericii pe care o păstorește și pe care o onorează atât în societatea elenă cât și pe plan internațional.

Pe lângă acestea, Arhiepiscopul (Ieronim) este unul dintre cei mai cultivați Întâistătători ai Bisericii Greciei, având un cuvânt decisiv în domeniul teologic, oferind totodată un sprijin important științei teologice.

Cuvântul său teologic, cuprinzător și matur, susține prezența actuală și dinamică a Bisericii în lumea contemporană. Menționăm că Preafericirea Sa a manifestat un interes deosebit pentru ocrotirea și promovarea monumentelor bizantine.

Pentru motivele menționate mai sus decidem conferirea titlului de Doctor Honoris Causa al Facultății noastre Preafericitului Părinte Arhiepiscop Ieronim, cinste care, pe lângă importanța intrinsecă, va consfinți manifestările care urmează să aibă loc cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la hirotonia sa.

Comentarii Facebook


Știri recente