Arhiepiscopul Adrian Hrițcu a fost comemorat la Pogleț

Vrednicul de pomenire arhiepiscop Adrian Hrițcu a fost pomenit, ieri, 25 martie 2013, la Mănăstirea „Buna Vestire” – Pogleț din județul Bacău. Ierarhul care i-a păstorit pe românii ortodocși din Franța și Europa Occidentală își doarme somnul de veci în cimitirul acestei așezări monahale.

Sfânta Liturghie cu prilejul hramului Mănăstirii Pogleț și cu prilejul împlinirii a 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a arhiepiscopului Adrian a fost oficiată de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, după cum informează Ziarul Lumina, ediția de Moldova.

După cum a relatat protos. Andrei Ioniță, eclesiarhul Catedralei arhiepiscopale din Roman, cuvântul de învățătură referitor la semnificațiile sărbătorii Bunei Vestiri a fost adresat de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul. La final, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a mulțumit Preasfințitului Varlaam Ploieșteanul pentru că a participat la evenimentul duhovnicesc de la Mănăstirea Pogleț. „Preasfinția Sa a amintit apoi că astăzi (n.r. ieri) se face pomenirea pentru arhiepiscopul Adrian, care prin smerenie a ales să petreacă ultima parte a vieții la Mănăstirea Pogleț”, a spus protos. Andrei Ioniță. Parastasul pentru arhiepiscopul Adrian Hrițcu a fost săvârșit de cei doi ierarhi la mormântul ierarhului care a plecat la Domnul pe 23 februarie 2013.

„Pentru hramul Mănăstirii Pogleț și pentru pomenirea arhiepiscopului Adrian Hrițcu s-a pregătit cu multă trudă maica Luciana Afloarei, stareța așezării monahale. Cu acest prilej, au fost oferite prinoase credincioșilor care locuiesc în preajma mănăstirii și care se confruntă cu lipsuri materiale. Mănăstirea Pogleț, deși are posibilități limitate, a adus bucurie în sufletele celor nevoiași, prin osteneala și grija maicilor”, a adăugat protos. Andrei Ioniță.

Comentarii Facebook


Știri recente