Arhiepiscopia Târgoviștei partener în cadrul unui proiect de combatere al consumului de alcool

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Arhiepiscopia Târgoviștei a început, joi, 18 aprilie 2013, derularea, până pe 18 mai 2013, prin intermediul Centrului Social Creștin, în parteneriat cu Centrul Antidrog Dâmbovița, Direcția de Asistență Socială Târgoviște și Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, un proiect de prevenire a consumului de alcool, intitulat „Cântărești riscurile consumului de alcool?”, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Proiectul constă în popularizarea efectelor negative, pe care abuzul de alcool îl poate avea asupra omului, din punct de vedere fizic, psihic, relațional, vocațional și spiritual.

În cadrul acestui proiect, care cuprinde, atât activități specifice de prevenire secundară a efectelor consumului de alcool, cât și acțiuni de informare a populației cu privire la serviciile integrate oferite consumatorilor de alcool, de către CPECA Dâmbovița și Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu sprijinul financiar al Centrului nostru Eparhial a fost tipărit un pliant cu informații asupra riscurilor consumului de alcool, în 1.500 exemplare, pe care voluntari ai Centrului Antidrog și voluntari ai Centrului Social Creștin l-au distribuit tinerilor din municipiul Târgoviște. Proiectul va continua și în perioada următoare, inclusiv prin intermediul parohiilor din Eparhia noastră, unde se vor disemina informații cu specific anti-drog și anti-alcool.

Arhiepiscopia Târgoviștei derulează mai multe proiecte specifice pe prevenire, în colaborare cu Centrul Antidrog Dâmbovița, ori cu alte instituții, precum Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, pe tema prevenirii violenței, Crucea Roșie Dâmbovița etc.

Acestea se înscriu în strategia social-filantropică a Eparhiei noastre de răspândire a valorilor evanghelice și de eradicare a comportamentelor negative, cu mare impact social.

Comentarii Facebook


Știri recente