Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: 43 de coruri au interpretat colinde în proiectul „Un Crăciun pentru fiecare”

Patruzeci şi trei de coruri, grupuri vocal-instrumentale și ansambluri artistice au colindat în cele patru concerte organizate în cadrul proiectului caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”. Evenimentele au fost organizate de Sectorul Social Filantropic, în colaborare cu Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei.

Proiectul, aflat la a II-a ediție, s-a desfășurat în perioada 9-19 decembrie 2021, evenimentele artistice având loc în Suceava, Fălticeni, Câmpulung-Moldovenesc, Rădăuți și Marginea.

„Ne-am bucurat zilele acestea de colindătorii din toată Bucovina. Am ajuns în fiecare protopopiat, am primit colindători și ne-am lăsat colindați. Peste o mie de persoane au participat fizic la aceste concerte de colinde, iar prin intermediul partenerilor media am ajuns și în casele unui număr de aproximativ 200.000 de oameni și vă mulțumim pentru bucuria și încrederea pe care o avem știindu-vă  alături în acest proiect”, a declarat părintele Constantin Oprea, consilier cultural al Eparhiei.

Scopul proiectului „Un Crăciun pentru fiecare” este de ajutorare cu alimente a familiilor cu situații precare aflate în evidența Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Despre beneficiarii acestui proiect, părintele Andrei Mocanu, coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic, a afirmat:

„Sunt bunicii noștri uitați de toți cei dragi și cărora nu are cine să le treacă pragul. Sunt acei bunici care, cu ultimele puteri, se roagă să aibă ce pune pe masă și să nu li se stingă focul în vatră. Sunt acei copii proveniți din familii defavorizate, lipsite de orice sprijin material, social și financiar, copii care, dată fiind situația financiară a familiei din care provin, nu vor avea bucuria de a primi un dar de Crăciun. Copii ai căror părinți fac tot ce este posibil pentru a aduce în casă strictul necesar, adesea nici pe acesta nu reușesc, cât despre cadouri de Crăciun nici nu poate fi vorba”.

În buna desfășurare a proiectului au fost implicate protopopiatele Suceava I, Suceava II, Fălticeni, Câmpulung-Moldovenesc și Rădăuți.

Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente