Arhiepiscopia Sucevei distribuie gratuit 100.000 exemplare ale Noului Testament cu Psalmii

O sută de mii de exemplare ale Noului Testament cu Psalmii vor fi oferite gratuit credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, până la finalul anului.

Distribuirea volumelor a început de Ziua Bibliei (13 noiembrie) şi se realizează „prin purtarea de grijă a slujitorilor tuturor unităților de cult din cuprinsul eparhiei”, a declarat consilierul cultural, părintele Constantin Oprea.

Programul eparhial „Nicio casă fără Noul Testament”, a spus părintele, „este fundamentat pe îndemnul Domnului nostru Iisus Hristos de a ne îngriji mai întâi de toate de mântuirea sufletului: Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă”.

Scopul acestui program este de a reaminti fiecărui credincios datoria morală şi de conştiinţă de a citi Sfânta Scriptură, având în vedere rolul acesteia în formarea duhovnicească a credincioşilor, pornind de la cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur care spune că: mai lesne este să se stingă Soarele decât să treacă cuvintele Domnului nostru şi că Sfânta Scriptură este de la Dumnezeu şi o califică drept adevăr capital, dogmă esenţială şi fundamentală pe care n-ar trebui s-o uite niciodată savanţii, interpreţii şi lingviştii.

Programul catehetic „Nicio casă fără Noul Testament” este implementat la iniţiativa Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La finalul anului 2019, Arhiepiscopia Bucureştilor a dăruit peste 900 de exemplare din Noul Testament cu Psalmii principalelor unităţi spitaliceşti din Bucureşti. Volumele au rămas în biblioteca capelelor şi sunt puse la dispoziţia pacienţilor internaţi.

În cadrul aceluiaşi proiect, Patriarhia Română a distribuit, prin intermediul Secţiei de Asistenţă Religioasă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale., 1410 de exemplare din Noul Testament cu Psalmii militarilor români aflaţi în misiune în afara graniţelor ţării: Afganistan, Polonia, Mali etc.

Citeşte şi: 90.000 de Catehisme distribuite în Hunedoara

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente