Biserica pune la dispoziţia pacienţilor din spitalele bucureştene peste 900 exemplare din Noul Testament cu Psalmii

Arhiepiscopia Bucureştilor a început de săptămâna trecută distribuirea a 955 de exemplare din Noul Testament cu Psalmii către principalele unităţi spitaliceşti din Bucureşti.

Acestea vor rămâne în biblioteca capelelor şi vor fi puse la dispoziţia pacienţilor internaţi.

„Distribuirea a început de pe 25 noiembrie către unităţile spitaliceşti. Pacienţii care doresc să citească Noul Testament cu Psalmii pot apela la preotul de spital şi vor beneficia de această posibilitate de a împrumuta Sfânta Scriptură pentru a se întări sufleteşte în perioada de luptă cu boala şi cu suferinţa”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Ionuţ Iordăchescu, Consilier Eparhial în cadrul Sectorului Social al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cadrul vizitelor efectuate în saloane sau la slujbele oficiate, clericii le vor spune pacienţilor de această posibilitate de a împrumuta Sfânta Scriptură pe parcursul şederii în spital.

„Citirea Sfintei Scripturi este la fel de importantă ca rugăciunea personală, ca postul, ca faptele de milostenie şi contribuie la creşterea noastră duhovnicească; este importantă mai ales în cazul persoanelor care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, care au nevoie de o stare de pace pe care o pot afla şi din cuvântul Scripturii”.

Clericii de spital au şi responsabilitatea de a-i asista pe credincioşi în lectura cuvântului lui Dumnezeu. Ei trebuie să le explice pasajele din Biblie pe care nu le înţeleg, a spus părintele consilier Iordăchescu.

Distribuirea Exemplarelor din Noul Testament se va încheia săptămâna aceasta.

În cadrul aceluiaşi proiect, Patriarhia Română va distribui 1410 de exemplare din Noul Testament cu Psalmii militarilor români aflaţi în misiune în afara graniţelor ţării: Afganistan, Polonia, Mali etc.

Distribuirea se va realiza prin intermediul Secţiei de Asistenţă Religioasă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Cel mai probabil, militarii din Afganistan vor primi volumele în apropierea sărbătorii Naşterii Domnului.

Prin grija Patriarhiei Române şi deţinuţii din ţara noastră vor avea acces la textul Noului Testament deoarece 135 de exemplare vor fi oferite gratuit celor 45 de penitenciare de pe teritoriul României.

Cele 2500 de volume au fost realizate cu sprijinul Societăţii Biblice Interconfesionale din România.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente