Arhiepiscopia Sibiului | ITO 2018 pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului eparhial

La reședința mitropolitană din Sibiu a avut loc marți, 27 februarie, o ședință de lucru a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului sub preşedinţia Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu. În cadrul întrunirii au fost discutate diferite aspecte organizatorice ale Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși care va avea loc la Sibiu în perioada 6-9 septembrie.

„Pregătirea pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu a început de mai mult timp, iar acum suntem pe punctul de a continua cu împărțirea responsabilităților fiecăruia în parte, definitivarea programului și mai ales cu stabilirea invitaților și a locațiilor unde tinerii vor fi primiți. Sperăm să avem suficient timp și că pregătirea noastră va fi una eficientă, în așa fel încât manifestarea care arată toată grija noastră față de tineri să fie ca o încununare a întregii noastre activități pastorale și misionare”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.


Sfântul Ierarh Andrei Șaguna va fi ocrotitorul ITO 2018


Alături de Mitropolitul Ardealului, la şedinţă au participat: Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea, precum și consilieri eparhiali. Pe lângă membrii Consiliului eparhial au participat la discuții și cei 11 protopopi din Arhiepiscopia Sibiului.

Cele 11 protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului vor avea o contribuție importantă la organizarea manifestărilor din septembrie 2018 prin implicarea preoților și a tinerilor din parohii în susținerea activităților din programul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși.

Misiune pentru tineri

Ordinea de zi a cuprins și discuții referitoare la problemele de ordin administrativ și pastoral-misionar din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

La Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși 2018 vor participa 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. În cele patru zile ale evenimentului sunt așteptați la Sibiu tineri ortodocși din toate regiunile României, dar și din numeroase alte țări, dintre care amintim Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India și altele.


Ce simbolizează sigla ITO 2018


Reuniunea din septembrie 2018 se încadrează în seria întâlnirilor de tineret organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, la Cluj în 2015, la București în 2016 și la Iași în 2017.

Întâlnirea de la Sibiu are ca scop crearea unui cadru în care tinerii participanți să se bucure de experiențe formatoare, să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării sau din străinătate, să împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxe și să fie multiplicatori ai mesajului creștin în comunitățile din care provin.

Foto credit: ito2018.ro

Comentarii Facebook


Știri recente