Arhiepiscopia Romanului își prezintă retrospectiva la finalul unui an atipic

Activitățile liturgice din acest an dificil au fost îmbinate cu multe acțiuni de natură socială și filantropică în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, așa cum s-a întâmplat, de fapt, în toată Biserica Ortodoxă Română.

Cu ocazia aniversării a 6 ani de la întronizarea IPS Ioachim, eparhia transmite un bilanț general pentru această perioadă și oferă ceva mai multe detalii privind anul 2020.

Astfel, Arhiepiscopul Ioachim a inițiat și coordonat în acest an mai multe proiecte destinate copiilor din familii dezavantajate, precum: „Ajută-ți micul aproape în perioadă de criză”, „Copilul ca dar al lui Dumnezeu”, „Fii alături de aproapele tău, spune nu abandonului școlar”. Aceste proiecte au avut 2355 de beneficiari.

O altă serie de acțiuni filantropice sunt cele legate de oferirea de hrană caldă celor care nu au resurse materiale: 8608 persoane au fost incluse în programele „Prânzul pe roate”, „Masa Bucuriei”, „Masa pe roți”.

Arhiepiscopia a construit anul trecut 4 case în programul „O casă pentru bucuria familiei”. De ele se bucură familii fără posibilități materiale, un total de 28 de persoane.

O serie de campanii a fost dedicată exclusiv crizei provocate de pandemia Covid-19:

  • „Sprijinirea persoanelor vulnerabile afectate de COVID-19” – a venit în sprijinul a 7187 de persoane în perioada stării de urgență
  • „Donație pentru educație” – în cadrul căruia 1100 copii au primit kituri școlare și 420 de elevi au primit dispozitive electronice necesare procesului educativ online
  • „Fii dar din darul lui Dumnezeu!” și „Fă Rai din ce ai!” – 1237 de persoane vulnerabile au primit, în urma colectelor, articole de îmbrăcăminte și kituri igienico-sanitare
  • „Cei din Catedrale ajută spitale” – prin care au fost oferite 22 de dispozitive medicale secțiilor de ATI din cadrul a 8 spitale de pe cuprinsul eparhiei, venind în sprijinul a 837 de pacienți).

Elevii au fost susținuți în acest context și prin diverse școli și tabere de vară desfășurate online.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Eparhia a avut și numeroase acțiuni pro-viață prin care 143 de persoane în dificultate au beneficiat de consiliere psihologică și spirituală, 1354 de persoane au primit kituri igienico-sanitare și trusouri pentru nou născuți, 527 de persoane au primit suport financiar și material prin centrele de consiliere eparhiale.

Campania socială care a încheiat anul 2020 în Arhiepiscopia Romanului a fost „Vrei să fii bun de Crăciun?” de care au beneficiat 4237 de copii din medii defavorizate.

Poți consulta retrospectiva integrală pe site-ul oficial al Eparhiei.

Ajutorul Patriarhiei Române pe timp de pandemie a depășit 20 milioane lei.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente