Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei alături de sinistrații din Galați

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei desfășoară duminică, 6 octombrie 2013, în toate parohiile ortodoxe de gradul I și II din județele Alba și Mureș, care formează Eparhia, o colectă în bani pentru sinistrații din județul Galați.

Colecta se desfășoară cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu urmând ca sumele colectate să fie donate Eparhiei Dunării de Jos, după cum ne-a transmis Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

„Necazul suferit de frații noștri din Eparhia Dunării de Jos ne îndeamnă la solidaritate și întrajutorare. Sperăm ca această acțiune să fie o dovadă a credinței noastre „lucrătoare prin iubire”, amintindu-ne de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care, într-o situație similară, îi îndemna pe Corinteni: Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău sau cu silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună. Și Dumnezeu poate să înmulțească tot harul la voi, ca având totdeauna toată îndestularea în toate, să prisosiți spre tot lucrul bun” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

În luna septembrie 2013 inundațiile au provocat pagube mari în județul Galați. În total în urma calamităților au fost afectate 34 de localități, 1858 de locuințe fiind avariate de furia apelor.

Comentarii Facebook


Știri recente