Arhiepiscopia îi îndeamnă pe suceveni să fie atenți cui fac milostenie. Multe cazuri de „săraci închipuiţi”

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților lansează o recomandare către credincioși de a fi mai atenți când fac milostenie pentru că de multe ori pot fi înșelați, efortul lor ajungând la o serie de „săraci închipuiți”.

„În ultima perioadă s-au înmulţit solicitările de ajutor distribuite (îndeosebi) prin intermediul diferitelor reţele de socializare. Între acestea, se numără şi postări ale unor preoţi despre care nu avem certitudinea că ar fi preoţi hirotoniţi canonic, întrucât îşi schimbă periodic, şi chiar de la o zi la alta, identitatea. Şi, din păcate, nu sunt puţini, mai ales din rândul grupărilor parabisericeşti”, semnalează IPS Calinic.

„Din acest motiv, reînnoim îndemnul adresat tuturor credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor de a fi cu multă luare aminte atunci când sunt solicitaţi de persoane necunoscute să facă astfel de fapte de milostenie, fie în bani, fie în bunuri materiale”.

Arhiepiscopul Calinic amintește că însuşi Sfântul Vasile cel Mare, a cărui milostenie faţă de săraci şi grijă faţă de bolnavi era de notorietate, atrăgea atenţia în acest sens:

„Negreşit, nu-i folositoare dărnicia acestei slujiri (a milosteniei) celor care alcătuiesc cântece plângăreţe, ca să înmoaie inimile oamenilor, nici celor care fac din infirmităţile trupului lor şi din răni prilej de neguţătorie, căci acordarea unor astfel de ajutoare acestora ajunge prilej de răutate”, spunea Sf. Vasile în secolul 4.

„Aşadar, sporiţi-vă atenţia, ca nu cumva milostenia voastră să ajungă în mâinile unor săraci închipuiţi! Păziţi-vă, să nu fiţi înşelaţi de cineva!”, este recomandarea transmisă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

Sursă foto: Ziarul de Roman

Comentarii Facebook


Știri recente