Arhiepiscopia Craiovei: S-a încheiat prima etapă a proiectului dedicat cântăreţilor bisericeşti din eparhie

Arhiepiscopia Craiovei a anunţat încheierea primei etape a proiectului catehetic intitulat „Toată suflarea să laude pe Domnul”, şi anume selecționarea cântăreților din cele șase protoierii.

Selecția a avut în vedere evaluarea calităților muzicale ale candidaților, dar și aptitudinile organizatorice. În total au fost selectați un număr de 47 de cântăreți pentru județul Dolj și 31 de cântăreți pentru județul Gorj.

Cântăreții implicaţi în proiect vor avea îndatorirea de a înființa, organiza și coordona un grup parohial de strană cu enoriașii care participă la slujbe sau care sunt chemați special pentru corul parohial.

„Cântăreții bisericești vor urma cursurile de instruire, urmând ca la finalul lunii octombrie să înființeze, cu ajutorul preoților, grupuri corale cu enoriași din parohii”, se menţionează pe site-ul Mitropoliei Olteniei.

Proiectul se derulează pe parcursul a trei ani și prevede ca la finalul unui an de implementare și derulare să fie organizat un concurs eparhial pentru corurile parohiale înscrise în proiect.

Foto credit: Arhiepiscopia Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente