Arhiepiscopia Craiovei la momentul bilanţului

Centrul de restaurare şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova a găzduit sâmbătă, 17 ianuarie, lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei. Evenimentul a fost marcat de prezentarea bilanţului pentru anul 2014, în cele cinci sectoare de activitate: administrativ, cultural, social-filantropic, patrimoniu-construcţii şi economic, informează mitropoliaolteniei.ro

Membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei s-au reunit în cadrul şedinţei anuale de lucru, organizată sâmbătă, 17 ianuarie, de praznicul Sfântului Antonie cel Mare. Cu acest prilej, în sala de festivităţi a Centrului de restaurare şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova, reprezentanţii clericatului şi laicatului din Arhiepiscopia Craiovei au validat în şedinţă de lucru bilanţul activităţilor împlinite în anul anterior şi dările de seamă pentru sectoarele de activitate din cadrul centrului eparhial. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

Bilanţ şi perspective pentru activitatea bisericească din Arhiepiscopia Craiovei

Înaintea deschiderii şedinţei de lucru pentru Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Craiovei, urmând prevederile Statutului BOR, a fost convocat Consiliul Eparhial. În cadrul întâlnirii, prezidate de IPS Părinte Mitropolit, a fost sintetizată activitatea anului 2014, la cele cinci sectoare de lucru din cadrul centrului eparhial: administrativ, cultural, social-filantropic, patrimoniu-construcţii şi economic. Totodată, au fost discutate lista propunerilor pentru activitatea anului în curs, s-a aprobat bugetul şi s-au rezoluţionat o serie de referate de ordin administrativ. După şedinţa Consiliului Eparhial, de la orele 12,00, un sobor de preoţi a fost săvârşit slujba de Te-Deum în Paraclisul „Sfinţii Trei Ierarhi” al centrului de conservare. La începutul lucrărilor Adunării Eparhiale, IPS Părinte Mitropolit Irineu a conferit Ordinul bisericesc „Crucea Sfântului Nicodim pentru mireni” domnului prof. acad. dr. Ion Dogaru, colaborator apropiat al Arhiepiscopiei Craiovei. În continuare, activitatea centrului eparhial al a fost analizată în cele şase comisii statutare: administrativ-bisericească, economico – bugetară, culturală şi educaţională, patrimonială, social-filantropică şi organizatorică, juridică şi de validare.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Craiovei este organul deliberativ ce are în componenţă 30 de membri: 10 clerici şi 20 laici, de pe raza celor 10 circumscripţii teritoriale din judeţele Gorj şi Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente