Arhiepiscopia Clujului implementează un program catehetic în Postul Adormirii Maicii Domnului

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a iniţiat un program catehetic dedicat Postului Adormirii Maicii Domnului. Programul are ca tematică „Însemnătatea teologică a celor 12 Praznice Împărătești”.

Eparhia a pus la dispoziţia clericilor un document realizat de Pr. lect. univ. Liviu Vidican-Manci în care se regăsesc mai multe cateheze despre praznicele împărăteşti.

Materialele sunt gândite ca structuri argumentative și nu ca narațiuni. Avantajul constă în primul rând în posibilitatea de a adapta fiecare cateheză la nevoile parohiei, preotul putând să folosească toate textele puse la dispoziție sau doar o parte din ele”, notează autorul

„În al doilea rând”, subliniază Pr. Liviu Vidican-Manci, „există libertatea de a accentua acele idei care i se par preotului a fi importante în contextul pastoral în care își desfășoară misiunea, respectiv doza ridicată de creativitate”.

Fiecare cateheză parcurge patru puncte: excurs istoric; învățătura dogmatică; argumentarea biblică și reflectarea teologiei sărbătorii în imnografia ortodoxă.

Postul Adormirii Maicii Domnului, una dintre principalele perioade de pregătire duhovnicească din Biserica Ortodoxă, începe duminică, 1 august 2021 şi se încheie două săptămâni mai târziu, în 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Sursă foto: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente