Arhiepiscopia Clujului | 400 de copii romi au primit ghiozdane cu rechizite, la început de an şcolar

Patru sute de copii romi din Parohia Turda-Fabrici au primit ghiozdane cu rechizite, dulciuri şi cărţi de rugăciune, informează Radio Renaşterea. Darurile au fost oferite personal de Mitropolitul Andrei care a vizitat joi comunitatea parohială din municipiul Turda.

Rechizitele au fost achiziționate de arhiepiscopie, cu sprijinul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Cluj, al Organizației internaționale de Caritate Creștin-Ortodoxă și al Fundației Prison Fellowship Romania.

Acțiunea filantropică a avut loc în curtea bisericii parohiei misionare pentru rromi din zona Turda-Fabrici, păstorită de preotul Marin Trandafir Roz, în prezent singurul preot de etnie rromă din Eparhia Clujului.

Valoarea fiecărui ghiozdan cu rechizite este de aproximativ 120 lei, suma totală investită fiind de 48.000 lei.

În cadrul Eparhiei Clujului funcționează două parohii misionare pentru rromi: Parohia misionară de la Turda, înființată în ianuarie 2019, păstorită de părintele Marin Trandafir Roz, precum și Parohia misionară „Sfântul Moise Arapul” – Pata Rât, înființată în anul 2015, păstorită de preotul Gelu Petru Săvărășan.

Comunităţile beneficiază de o serie de activităţi catehetice, educative și culturale desfăşurate cu sprijinul Asociaţiei Ortodoxe Social-Misionar-Culturale pentru Rromi „Sfântul Moise Arapul” și a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Cluj-Napoca (ASCOR Cluj-Napoca).

Foto credit: Mitropolia Clujului/Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente

Dragostea tinerilor vindecă vârstnicii: Adriana Căruntu pledează pentru a educa tinerii să fie solidari cu bătrânii

„Dragostea tinerilor vindecă vârstnicii, ameliorează durerea, suferința, poate depăși orice bariere”, a spus Adriana Căruntu, Managerul Fundației Bucuria Ajutorului și coordonatoarea Centrului de Îngrijiri Paliative al Arhiepiscopiei Bucureștilor, într-o conferință online găzduită pe pagina de…