Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei: Proiecte educaționale şi culturale de impact, în 2021

În şedinţa anuală de lucru a Consiliului eparhial, respectiv, a Adunării eparhiale din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, au fost evidenţiate proiectele educaționale şi culturale de impact, desfăşurate în anul 2021 la nivelul Eparhiei.

S-a precizat că aproximativ trei mii de copii au participat la două proiecte catehetice majore.

Este vorba despre proiectul catehetic Învierea lui Hristos – taina unității noastre, la care au participat 2.946 de copii din 205 parohii, precum şi despre Proiectul catehetic Nașterea Domnului – Darul lui Dumnezeu către oameni, implementat în 242 de parohii și având un număr de 3.236 de beneficiari.

Lucrările s-au desfăşurat joi, 10 februarie 2022, în Aula brâncovenească a Palatului arhiepiscopal, sub președinția Arhiepiscopului Ciprian.

Dintre activităţile de tineret organizate anul trecut în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei au mai fost amintite:

  • 4 excursii culturale, organizate la Brașov, Iași, Făgăraș, Sibiu și Valea Prahovei, pentru 181 de copii implicați în proiectele catehetice eparhiale și tineri cu deficiențe de auz;
  • tabără în Munții Apuseni, pentru 21 de elevi de la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău și de la alte licee buzoiene și vrâncene;
  • Concursul catehetic Maica Domnului, bucuria copiilor, care a reunit 35 de elevi din ciclul școlar gimnazial;
  • Proiectul de catehizare Sfânta Liturghie – centrul vieții creștine, destinat tuturor categoriilor de vârstă.

Între activităţile culturale, au fost consemnate:

  • Sfințirea și inaugurarea Muzeului Bisericesc Eparhial, după ce a trecut printr-un amplu proces de înnoire și înfrumusețare;
  • Simpozionul cultural-comemorativ Episcopul Chesarie al Buzăului (1825-1846) – 175 de ani de la intrarea sa în veșnicie.

În cadrul ședințelor celor două foruri bisericești au fost susținute, analizate și aprobate rapoartele generale anuale ale sectoarelor Administrației eparhiale și au fost înaintate obiectivele pentru anul 2022.

Suma totală destinată activităților cultural-educaționale și catehetice a fost de aproximativ 245.000 de lei.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente