Arhiepiscopia Bucureștilor alături de cinstitorii Sfântului Cuvios Dimitrie

Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor oferă și în acest an hrană caldă, apă, ceai și cafea pelerinilor. În fiecare zi, câte două protoierii din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, anume protoieriile I, II, III Capitală, Ilfov Nord, Ilfov Sud, Ploiești și Câmpina, se implică în furnizarea hranei calde, iar protoieriile Vălenii de Munte și Urlați distribuie fructe, informează „Ziarul Lumina”.

Ieri, 25 octombrie, au împărțit hrană protoieriile Ilfov Nord, în prima parte a zilei, și Ilfov Sud, după-amiaza. „Protoieria Ilfov Nord s-a implicat și anul acesta în sprijinirea pelerinilor aducând circa 2.000 de porții de sarmale de post, de sticle cu apă plată, ceai și cafea. La lucrarea aceasta a contribuit fiecare parohie din cuprinsul protoieriei noastre care a dorit să vină în ajutorul pelerinilor care stau ore în șir pentru a se închina la sfintele moaște”, a spus pr. Cristian Burcea, protoiereul Protopopiatului Ilfov Nord.

Astăzi, hrana caldă și cele necesare sunt distribuite de către protoieriile I, II, III Capitală și Cantina socială „Casa Barnabas” a Centrului eparhial. „Ne așteptăm la o participare foarte mare de pelerini în cele două zile de 26 și 27 octombrie și, în acest sens, vom mobiliza un număr foarte mare de persoane, asistenți sociali, voluntari, studenți de la Facultatea de Teologie, pentru a fi de ajutor celor care așteaptă pe Colina Patriarhiei să se închine la sfintele moaște”, a precizat arhid. Ionuț Viorel Iordăchescu, consilier eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Pe parcursul fiecărei nopți, personalul Sectorului social-filantropic și misionar, împreună cu membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români și cei din Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din București, distribuie ceai cald.

Comentarii Facebook


Știri recente