Arhiepiscopia Aradului a organizat un pelerinaj gratuit pentru 40 de persoane nevăzătoare

Arhiepiscopia Aradului, în colaborare cu Asociația Nevăzătorilor Arad, a organizat un pelerinaj gratuit, pentru 40 de persoane cu deficiențe de vedere, la Mănăstirea Izbuc din Episcopiei Oradiei.

Pelerinajul s-a desfășurat joi 4 octombrie 2018 şi a fost coordonat de Părintele Gabriel Cosmin Mariș – Consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

Între pelerini s-au aflat credincioși, în majoritate ortodocși, dar și de alte confesiuni și 10 elevi voluntari ai Seminarului teologic liceal ortodox Arad, se precizează într-un comunicat emis de Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului.

Grija Bisericii Ortodoxe Române pentru persoanele cu deficienţe de vedere s-a materializat şi în alte proiecte.

În acest sens, în anul 2010 a fost înfiinţat la Drobeta Turnu Severin, Centrul „Didim cel orb” pentru nevăzători, în cadrul căruia se tipăresc materiale în scrierea specială Braille.

De asemenea, la Piteşti au fost publicate în anul 2016 Paraclisele Maicii Domnului, o carte de rugăciuni şi Acatistul Sfintei Filofteia pentru persoane cu deficienţe de vedere.

Un alt proiect important demarat de Patriarhia Română în acest sens este cel intitulat Culori radiofonice în 1001 de voci. Acesta a fost dedicat copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere, din România, realizat de Radio TRINITAS al Patriarhiei Române.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente