Arhiepiscopia Alba Iuliei alături de vârstnici

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită, marți, 1 octombrie, în toate așezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei în care beneficiari sunt persoanele vârstnice.

În aceste așezăminte sunt ocrotiți sau beneficiază de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu peste 800 de vârstnici din județele Alba și Mureș care formează Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu în cele două județe funcționează 7 Centre rezidențiale care au 125 de vârstnici beneficiari, un centru de zi pentru vârstnici cu 50 de beneficiari și 17 Servicii socio – medicale care oferă îngrijire la domiciliu pentru un număr de peste 600 de bătrâni, potrivit Biroului de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

„Misiunea celor care lucrează în aceste așezăminte sociale este să le ofere bunicilor noștri ocrotire și mângâiere. Niciunul dintre noi nu trebuie să uite că acela care are milă de sărman împrumută Domnului și El îi va răsplăti fapta lui cea bună. În toate așezămintele noastre care oferă ocrotire și mângâiere persoanelor vârstnice au loc în 1 octombrie acțiuni prin care vârstnicii sunt sărbătoriți și li se arată respectul și prețuirea pe care o merită. Cu această ocazie le urăm și noi celor împovărați de ani multă sănătate și viață lungă plină de bucurii. La mulți ani!” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social – misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei și Președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, începând din 1991, la 1 octombrie. În prezent majoritatea țărilor europene se confruntă cu îmbătrânirea populației, iar potrivit statisticilor o persoană din zece are peste 60 de ani. De asemenea, estimările arată că în 2050 raportul se va schimba astfel încât o persoană din cinci va avea peste 60 de ani.

Bunicii din Silivaș și Războieni sărbătoriți de Ziua Internațională a Vârstnicilor

Copiii care beneficiază de serviciile centrelor de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaș și „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni îi sărbătoresc astăzi pe vârstnicii din cele două localități, beneficiari ai serviciilor socio-medicale de îngrijire la domiciliu. Cei 50 de copii, beneficiari ai celor două centre, vor organiza atât în așezământul din Silivaș cât și în cel din Războieni spectacole pentru vârstnici cu poezii, cântece și scenete. Sub genericul „Cu drag bunicilor noștri”, copiii le vor oferi flori și felicitări și vor participa alături de bunici la o masă festivă.

„Copiii vor încerca să le aducă bunicilor o picătură de bucurie, o mângâiere și să le arate prețuire și recunoștință. E modul lor în care vor să le spună „La mulți ani, dragi bunici!” a spus părintele Vladimir Beregoi, coordonatorul celor două centre.

Aproape 80 de persoane vârstnice din Războieni și Silivaș beneficiază de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…