Arhiepiscopia Alba Iuliei a oferit 70.000 lei celor afectaţi de inundaţii din eparhie

Fiecare dintre cele 67 de familii grav afectate de inundaţiile care au lovit localitățile Bucerdea Vinoasă și Cricău au primit câte 1100 lei din partea Arhiepiscopiei Alba Iuliei, informează site-ul oficial al eparhiei.

Donaţia a fost posibilă prin contribuţia protoieriei Alba Iulia şi a celor 75 de parohii care s-au implicat în strângerea de fonduri.

De asemenea, săptămâna trecută Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu i-a vizitat pe sinistraţii din cele două localităţi şi i-a încurajat în aceste momente de grea încercare.

„În călătoria noastră pe acest pământ, numit «valea plângerii» sau «antecameră a Împărăţiei veşnice», noi, oamenii, avem de întâmpinat nu numai bucurii, ci şi necazuri, nu numai prosperitate, ci şi pagubă. În astfel de situaţii, ar fi bine să spunem cu Dreptul şi mult răbdătorul Iov: «Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat»”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În urma inundaţiilor produse în localităţile Bucerdea Vinoasă și Cricău aproximativ 300 de gospodării au fost inundate, iar câteva zeci de autovehicule au fost distruse.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente