Arborii din Parcul Național Văcărești filtrează anual peste 350 tone de dioxid de carbon

Peste 5.000 de arbori din 29 de specii filtrează aerul din zona Parcului Național Văcărești. Anual sunt filtrate peste 350 tone de dioxid de carbon.

Vegetația densă din această arie protejată contribuie semnificativ la filtrarea dioxidului de carbon din zonele adiacente. Parcul Văcărești este benefic pentru un oraș în care gradul de poluare a aerului trece deseori de limitele normale. Bucureștiul este unul din cele mai poluate orașe din Europa precizează aerlive.ro.

De asemenea, Parcul Național Văcărești, prin vegetația sa reintroduce în ecosistem peste 39.000 tone de apă anual, ceea ce este extrem de benefic în perioadele secetoase, conform paginii de Facebook a parcului.

Pe lângă împrospătarea aerului, parcul este un loc ideal pentru recreere și activități în aer liber. Totodată iubitorii de natură pot admira cele 200 de specii de păsări și multitudinea de plante.

Parcul Național Văcărești este situat în Sectorul 4 al capitalei. Parcul a devenit arie protejată în anul 2016  prin HG 349/2016 și este administrat de Asociația Parcul Național Văcărești și Primăria Municipiului București.

Sursă foto: Parcul Național Văcărești

Comentarii Facebook


Știri recente