Apariţie editorială: Sf. Vasile cel Mare, Despre sfințenie

Despre sfințenie, volumul final al seriei Florilegii Vasiliene, care cuprinde selecții însoțite de comentarii din scrierile Sfântului Vasile cel Mare, a fost publicat recent la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Volumul reuneşte temele fundamentale legate de sfinţenie, tratate de Sf. Vasile cel Mare.

„De vreme ce întreaga viaţă a creştinului se reduce la această căutare fără încetare a sfinţeniei, a modului în care sufleteşte el poate deveni bineplăcut lui Dumnezeu, sperăm ca lucrarea de faţă să ofere o sumă de sfaturi şi îndemnuri utile în acest sens”,   se menţionează în Nota Editorială.

„Sfințenia este pecetea tuturor virtuților, amprenta harului dumnezeiesc asupra ființei umane, confirmarea faptelor bune, cunoașterea tot mai vie a tainei dumnezeiești. Fără sfințenie, omul trăiește o viață rutinată, veșnic aceeași, în care bucuria și tristețea, plăcerea și durerea se succed într-un ritm rapid, contribuind mai mult la uzura ființei sale decât la împlinirea și desăvârșirea sa.” (p. 10).

Lucrarea poate fi achiziționată de la magazinele Tipografiei Cărților Bisericești și ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto credit: Editura Cuvântul Vieţii

Comentarii Facebook


Știri recente