Aparatură medicală, donată Spitalului „Grigore Alexandrescu”

La începutul acestei luni, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au oferit Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, Secţia Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) Nou Născuţi, aparatură medicală în valoare de 23465,58 lei.

Donaţia constă în două Seringi Automate Alaris, dedicate pentru neonatologie, o pompă Volumetrică Alaris, precum şi consumabile.

Doamna Doctor Ana Maria Brădeanu, şef de Compartiment Secţia Clinică ATI a Spitalului „Grigore Alexandrescu”,  a declarat că această donaţie este foarte importantă şi necesară.

„În secţia noastră ajung, în medie, 200 de copii pe an, unii dintre aceştia se nasc prematur sau sunt foşti prematuri. În acest moment, avem opt paturi pe secţie, iar rulajul de pacienţi este extrem de mare. Toţi au nevoie de îngrijire specială şi aparatura este foarte importantă. Noi am primit două Seringi Automate Alaris dedicate pentru neonatologie, o pompă Volumetrică model Alaris, şi alte consumabile, ceea ce pentru spital şi pentru noi înseamnă foarte mult. Vrem să le mulţumim voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi, mai ales, părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru pentru că s-au gândit la noi şi la sufletele firave pe care le îngrijim şi pentru care facem tot ce putem să le salvăm. Prin aceste pompe de perfuzie şi injectomate, se administrează perfuzia de reechilibrare, medicația, uneori şi nutriţia. Donaţia aceasta completează ceea ce avem noi, dar necesarul este mai mare. Un pacient poate avea nevoie simultan şi de trei sau patru injectomate. Încă o dată, vă mulţumim pentru ceea ce aţi făcut pentru spitalul acesta”.

Nu este prima donaţie de acest fel pe care voluntarii o fac la iniţiativa şi sub coordonarea părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru. În luna august a anului 2015, a mai fost donată aparatură medicală la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, precum şi la Spitalele „Marie Curie” şi „Elias” din Bucureşti. Valoarea donaţiei din 2015 a fost de 60.000 de euro.

Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, ne-a declarat că ceea ce fac voluntarii  de fiecare dată când se implică în astfel de acţiuni „este un gest normal, uman şi cât de poate de firesc pentru că nu putem trece nepăsători pe lângă suferinţa semenilor noştri. Noi, ne-am gândit să îi ajutăm pe cei mai neputincioşi pacienţi: copiii. Pentru fiecare suflet omenesc, starea în care se află aceştia creează cea mai mare sensibilitate cu putinţă şi nu putem rămâne indiferenţi”.

„Noi, cei care putem, trebuie să îi ajutăm, mai ales că în perioada aceasta a postului încercăm să fim mai îngăduitori, mai buni, mai atenţi la cei din jurul nostru, iar milostenia este cea care încununează aceste eforturi ale noastre. De multe ori, am văzut că se pot face lucruri extraordinare cu puţin de la fiecare. Ne bucurăm când suntem anunţaţi că încă o viaţă a putut fi salvată datorită dragostei fiecăruia dintre cei care se implică în aceste acţiuni umanitare”, a mai spus Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Activitatea misionară a grupului de voluntari pe care îi coordonează părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru  cuprinde şi alte activităţi umanitare, toate fiind realizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Dintre acestea cele mai complexe sunt campaniile „Donează Sânge! Salvează o viaţă!”prin care au fost colectate peste 7 tone de sânge, şi „Sănătate pentru sate”, în urma căreia au fost oferite consultaţii medicale gratuite pentru peste 2.000 de pacienţi din mediul rural.

Vezi și „Patriarhul României apreciază şi încurajează activităţile de voluntariat”

 

Comentarii Facebook


Știri recente