Aparat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, donat Spitalului din Craiova

Arhiepiscopia Craiovei a donat Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din municipiu un aparat necesar pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus. Aparatul a fost achiziţionat cu sprijinul SC QFORT SA.  

Contractul de donaţie a fost semnat miercuri, la reşedinţa eparhială, de Arhiepiscopul Irineu şi dr. Adina Turcu, managerul instituţiei medicale.

„Noi dorim ca toţi preoţii şi toţi credincioşii noştri, părinţii şi maicile din mănăstiri, să păstreze întotdeauna grija şi mintea la Dumnezeu căci numai El este Acela care rânduieşte şi ne ajută să trecem cu uşurinţă peste aceste piedici ale vieţii”.

„Nu vom înceta să ne rugăm ca toţi să se bucure de protecţia şi grija lui Dumnezeu şi de ajutorul Maicii Domnului. Dacă noi suntem convinşi că ţara aceasta este a Maicii Domnului, în mod sigur că vom trece cu uşurinţă pentru că Maica Domnului ne ajută şi ne va sprijini în tot ceea ce facem” a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

La rândul său, managerul spitalului a mulţumit pentru donaţie şi a evidenţiat importanţa şi utilitatea acestui dispozitiv în contextul sanitar actual. Aparatul asigură pacienţilor critici terapii sigure în vederea supleerii funcţiilor renale, hepatice sau pulmonare.

„Dat fiind faptul că noi suntem un spital de fază întâi, un spital în care tratăm de foarte mult timp doar pacienţi confirmaţi COVID, era foarte greu de transportat şi era mai ales în detrimentul celorlalte spitale, pentru a evita şi contaminarea altor persoane. Este foarte important pentru noi ce s-a întâmplat şi sperăm ca pacienţii noştri să beneficieze de tot ceea ce este nevoie în cadrul spitalului.

„Din punct de vedere tehnic, este un aparat care permite pacienţilor care au nevoie de hemodializă să se facă hemodializa în acest compartiment fără a mai fi nevoie să fie transportaţi într-un centru de hemodializă”, a precizat dr. Adina Turcu.

Donaţia se înscrie în Campania „Dragostea nu cade niciodată!” iniţiată de Arhiepiscopia Craiovei şi Asociatia Vasiliada cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor aflate în situaţii de risc, în contextul pandemiei COVID-19.

Prin intermediul campaniei se asigură alimente neperisabile, produse de igienă, dar şi consiliere psihologică şi socială persoanelor vârstnice şi celor izolate la domiciliu.

Foto credit: Arhiepiscopia Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente