Anul Nou, semn al bunătății și milostivirii Părintelui ceresc: Arhiepiscopul Ciprian

„Anul nou în care tocmai am pășit trebuie interpretat ca semn al bunătății și milostivirii Părintelui ceresc față de toți cei ce doresc să fructifice cu înțelepciune darul timpului, pentru restaurarea sănătății și mântuirea sufletului”, a afirmat Arhiepiscopul Ciprian în prima zi a anului.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat slujba din 1 ianuarie la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău.

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioşi ca, la început de an, să se roage pentru sănătatea trupească, mentală și sufletească.

„Nu întâmplător am folosit sintagma «sănătate mentală și spirituală», pentru că, din păcate, prin avalanșa dezinformărilor transmise pe toate căile de comunicare, ne-a fost inoculată o frică, o teamă, o spaimă, care a determinat pe mulți oameni să se închidă în case, să se însingureze și să nu mai permită accesul nici măcar al persoanelor apropiate”.

El a precizat că trebuie să avem grijă de noi, respectând măsurile ce se impun în astfel de situații, dar să fim atenți să nu ne înstrăinăm unii de alții și, mai ales, de Dumnezeu și Sfânta Sa Biserică.

„Avem nevoie să ne împărtășim suferințele unii altora, pentru că astfel putem purta povara bolii mult mai ușor”.

Arhiepiscopul a făcut referire în predica sa la Covid-19 care a produs anumite schimbări la nivel de societate.

„Fiind vorba de un virus care a făcut atâtea victime, este firesc ca omul să se teamă de moarte”.

„Oricât ne-am strădui s-o deslușim, moartea are multe necunoscute; însă conștiința că nu suntem suficient pregătiți pentru Dincolo ne provoacă multă neliniște și, de aceea, Îi cerem lui Dumnezeu timp de pocăință și îndreptare”.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente