„Anotimpul colindelor” începe duminică la Radio Trinitas

Radio Trinitas începe din ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae să difuzeze colinde și cântece de Crăciun, sub genericul tradițional „Anotimpul colindelor”.

În programele Radio Trinitas vor fi difuzate frecvent, începând de duminică, 05 decembrie, colinde corale, tradiționale și psaltice, precum și cântece de iarnă din repertoriul național și internațional.

Primele colinde se vor auzi în cadrul unui grile speciale dedicate împlinirii a zece ani de existență a emisiunii „Bucuria Poveștilor”.

„Anotimpul colindelor” la Radio Trinitas se încheie de Bobotează, în data de 06 ianuarie 2022.

Când se cântă colinde?

Odată cu începutul postului, atenția creștinilor are în centru marea sărbătoare pentru care se pregătesc, Nașterea Domnului. De aceea, și colindele încep să se audă, mai ales după sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae (6 decembrie).

Din punct de vedere liturgic, cântările dedicate Nașterii Domnului încep încă din ziua de 21 noiembrie. Atunci se aude pentru prima dată în biserici cântarea „Hristos Se naște, măriți-L! Hristos din Ceruri, întâmpinați-L…”. Cântarea face parte din Catavasiile Nașterii Domnului care se cântă pentru prima dată la Utrenia sărbătorii Intrarea în biserică a Maicii Domnului.

Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente