Aniversare la străvechea mănăstire calabreză încredințată românilor. 25 de ani de la reînființare

Mănăstirea „Bivongi” a făcut parte dintr-un vechi complex monahal bizantin din Calabria, Italia și a fost înființată de Sf. Ioan Secerătorul în secolul X.

Abandonat în 1622 în urma atacurilor numeroase ale piraților, așezământul a fost reînființat în urmă cu 25 de ani de monahi athoniți, iar din 2008 este încredințat Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru o perioadă de 99 de ani.

Sărbătoarea Sfântului Ioan Secerătorul, dar și aniversarea a 25 de ani de la reînființare au fost marcate în obștea românească la finalul săptămânii trecute.

Sâmbătă, 22 februarie 2020, la Primăria din Bivongi, a avut loc un simpozion în care a fost abordată tema reînființării mănăstirii, cu participarea unor cercetători din domeniul istoriei, arheologiei și teologiei.

La simpozion, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a transmis cuvântul de salut și de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Siluan, informează Episcopia Italiei.

Duminică, 23 februarie 2020, în ziua sărbătorii Sfântului Ioan Secerătorul, Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania a oficiat Sfânta Liturghie și hirotesia în protosinghel a Ieromonahului Iustin Miheț, starețul mănăstirii.

Programul dedicat sărbătoririi celor 25 de ani de la reînființarea mănăstirii s-a încheiat în sala de congrese a Primăriei din Bivongi, unde s-a oferit titlul de „Cetățean de onoare al localității Bivongi” Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Preasfințitului Părinte Arhiereu vicar Atanasie de Bogdania și Preacuviosului Părinte Stareț Iustin (Miheț).

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente