Aniversare: IPS Casian a slujit în biserica unde a fost hirotonit arhiereu în urmă cu 30 de ani

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a oficiat Sfânta Liturghie marți, 18 februarie 2020, în Biserica „Sf. Nicolae” din municipiul Galaţi, acolo unde, în urmă cu exact 30 de ani a primit hirotonia în arhiereu.

La solicitarea Arhiepiscopului Antim Nica, Arhimandritul Casian fusese ales atunci de Sf. Sinod Arhiereu-vicar al Episcopiei Dunării de Jos cu titlul „Gălăţeanul”, urmând să îndeplinească această slujire timp de patru ani. Din iulie 1994 a devenit Episcop al Dunării de Jos, iar în 2009 a fost ridicat la rangul de Arhiepiscop.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu în cei 30 de ani de slujire a bisericii în treapta de arhiereu a Părintelui Arhiepiscop Casian, dar şi pentru slujitorii şi credincioşii din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

IPS Casian în altarul în care a primit hirotonia în arhiereu, la 30 de ani de la eveniment. ©Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

După Liturghie, momentul aniversar a continuat în Catedrala Arhiepiscopală cu o slujbă de Te Deum oficiată de Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud, informează Eparhia Dunării de Jos.

IPS Casian felicitat de PS Veniamin. ©Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Preasfinţia Sa l-a felicitat pe Arhiepiscopul Casian și a transmis mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

La final, IPS Casian a premiat trei clerici cu familii numeroase, dar și trei mireni filantropi. Le-a oferit distincția „Vrednicia Andreiană”. ©Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente