Aniversare în Episcopia Slatinei și Romanaților: 11 ani de la înfiinţare celebraţi prin rugăciune

Episcopia Slatinei și Romanaților a împlinit luni, în ziua sărbătoririi Bunei Vestiri, 11 ani de la înființare. Tot în această zi, Episcopul Sebastian a împlinit 18 ani de slujire arhierească.

Evenimentele aniversare au fost marcate prin oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din municipiul Slatina.

Slujba a fost oficiată de următorii ierarhi:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei,
  • Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților,
  • Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Omilia a fost rostită de Arhiepiscopul Ciprian care a îndemnat la recunoştinţă faţă de Dumnezeu pentru darurile primite prin Fecioara Maria.

„Sărbătoarea de astăzi nu este doar o sărbătoare închinată Maicii Domnului, ci și un praznic împărătesc închinat Mântuitorului Iisus Hristos”.

„Pentru aceste taine dumnezeiești pe care Dumnezeu le-a dezlegat prin intermediul Sfântului Arhanghel Gavriil și al Sfintei Fecioare Maria, noi, cei ce suntem mădulare vii ale Trupului lui Hristos, Biserica, trebuie să arătăm multă recunoștință”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La final, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei l-a felicitat pe Preasfințitul Părinte Episcop Sebastian pentru misiunea desfășurată în cei 11 ani de când păstorește Eparhia Slatinei și Romanaților și i-a oferit o cruce de binecuvântare.

Episcopul Sebastian le-a mulţumit tuturor celor care au participat, ierarhi, clerici şi credincioşi, la acest moment aniversar.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente