Anita Radics: „O mamă nu va răspunde niciodată că poartă în pântece un embrion, ci un copil”

„Când o mamă este întrebată ce poartă în pântecele ei nu va răspunde niciodată că un embrion, ci un copil”, a spus marţi la Bruxelles Anita Radics, preşedinta Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Anita Radics a susţinut prelegerea, din partea organizaţiei reprezentate, în cadrul evenimentului „Babies go to the European Parliament”.

Întâlnirea a avut ca scop căutarea de soluții pentru sprijinirea cât mai eficientă a femeilor aflate în criză de sarcină și posibilitatea inițierii unor sesiuni de consiliere pentru acestea în cât mai multe orașe din țara noastră.

Anita Radics a subliniat că „tinerii reprezintă o forță” şi a explicat că modalitatea prin care ei „ar putea sprijini femeile aflate în criză de sarcină ar fi să încerce să prevină apariția acestei crize”.

„Când spun acest lucru mă refer la educația pro-vita care este una dintre cele mai importante mișcări pe care tinerii ar putea încerca să le desfășoare”, a lămurit Anita Radics.

„Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, pe care o reprezint dezvoltă, în timp, numeroase programe de formări și de oportunități de voluntariat prin care tinerii, printre multe altele, sunt învățați despre modul în care să se raporteze la problemele din jur, care sunt valorile importante și adevărate ale societății și ale lumii în care trăiesc și să le ducă mai departe”, a explicat preşedintele asociaţiei.

Având sprijinul Alexandrei Nadane, „o echipă mare de tineri, în această lună pentru viață, sunt pregătiți să susțină ateliere de acest gen, în care copiilor și tinerilor le sunt explicate temeinic aspecte și noțiuni importante cum sunt: sarcina, viața, avortul și urmările lui care, chiar dacă nu se resimt pe moment, vor ieși brutal la iveală mai târziu; le povestesc și arată mărturii concrete”, potrivit Anitei Radics.

Citeşte şi:

„Biserica, Statul, UE sunt chemate să fie samarineanul milostiv” pentru femeia aflată în criză de sarcină
Alexandra Nadane susține la PE cauza femeilor aflate în criză de sarcină: Să depășim nivelul dezbaterii!

Foto credit: ATOR Banatul de Munte

Comentarii Facebook


Știri recente