Ambasadorul statului Israel în România în vizită de rămas bun la Patriarhia Română

În ziua de 4 decembrie 2018, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit la Reședința Patriarhală pe Excelența Sa Doamna Tamar Samash, Ambasadorul statului Israel în România, la încheierea misiunii sale diplomatice.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat-o pe Doamna Ambasador pentru activitatea susținută în România și a apreciat relațiile deosebite pe care țara noastră le are cu Israelul.

ES Tamar Samash discutând cu Patriarhul Daniel. Foto: Mihnea Păduraru / ZL

Excelența Sa Doamna Tamar Samash a mulțumit pentru primire și a subliniat faptul că aceşti peste trei ani de activitate diplomatică în România reprezintă pentru domnia sa o perioadă frumoasă și de îmbogățire a experienței personale. Doamna Ambasador a ținut să menționeze că are încredere în progresul României, mai ales datorită potențialului său economic și uman.

De asemenea, Doamna Tamar Samash l-a felicitat pe Preafericitul Părinte Daniel pentru construirea și sfințirea Catedralei Naționale, un edificiu foarte important pentru poporul român.

În cadrul discuțiilor despre Locurile Sfinte, Preafericitul Părinte Daniel a amintit de proiectul deminării terenului pe care a existat Schitul românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Iordan, al cărui egumen a fost și Sfântul Ioan Iacob de la Neamț.

La sfârșitul întrevederii, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și Doamna Ambasador au convenit că vor colabora şi în viitor pentru promovarea valorilor culturale şi religioase.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Foto credit: Mihnea Păduraru / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente