Ambasadorul Republicii Macedonia în vizită la Curtea de Argeș

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a primit astăzi, 30 mai 2013, vizita Excelenței Sale, Dr. Pande Lazarevski, Ambasadorul Republicii Macedonia, după cum ne-a transmis pr. Necula Ciprian. Cu această ocazie Excelența Sa a vizitat pentru prima dată Catedrala Arhiepiscopală, ctitoria domnitorului Sfânt Neagoe Vodă Basarab, paraclisul care adăpostește racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, biserica de lemn – monument istoric aflată în parcul arhiepiscopal și sala Manole din incinta palatului.

După această scurtă vizită oficială, oaspetele Înaltpreasfinției Sale a declarat: ” Vizitând aproape toate județele României, mare bucurie mi-au făcut întâlnirile cu ierarhii Bisericii Ortodoxe Române. Tot ce am văzut în Eparhia Argeșului și Muscelului a fost minunat, însă frumusețea adevărată este cea spirituală care domnește peste aceste locuri. Dragostea frățească dintre bisericile noastre este în folosul tuturor fraților creștini, al bunăvoinței și înfrățirii. Pe noi toți ne unește credința în Domnul Iisus Hristos și tot ceea ce se întâmplă cu bună credință este binecuvântat….”

Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a mulțumit Excelenței Sale pentru această vizită: ” Așezământul duhovnicesc, istoric și religios de la Curtea de Argeș a fost vizitat de domnul ambasador al Republicii Macedonia. Bucuria este în plus pentru faptul că domnul ambasador este profesor universitar și om de o cultură vastă, având o iubire extraordinară față de România. Și-a dorit în mod deosebit să fie ambasador numai în țara noastră, fiind un îndemn sufletesc pe care nu și-l poate explica. Până în prezent a vizitat toate județele din România, bisericile și centrele eparhiale. Cred că este un caz unic acest maraton diplomatic, spiritual și academic. A vizitat astăzi și Facultatea de Teologie Sfânta Muceniță Filoteia din Pitești. Bucuria este deosebită pentru această deschidere extraordinară, de credința pe care o manifestă în general și practic”

Ambasadorul Republicii Macedonia, Excelența Sa, Pande Lazarevski și-a început misiunea diplomatică în România în luna februarie 2013. Excelența Sa Pande Lazarevski deține titlul de Doctor în științe politice și este Cadru didactic la Universitatea Sfinții Chiril și Metodie din Skopje. Totodată el este și membru al Consiliului Național de Securitate al Republicii Macedonia.

Comentarii Facebook


Știri recente