Ambasadorul Israelului la Bucureşti în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 21 decembrie 2016, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, la Reşedinţa patriarhală, pe Excelenţa Sa doamna Tamar Samash, Ambasadorul Israelului la Bucureşti.

Doamna ambasador a mulţumit pentru primire şi a exprimat bucuria de a se reîntâlni cu Patriarhul României la aproape un an de la precedenta întâlnire.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat bunele relaţii ale Patriarhiei Române cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi a subliniat importanţa pelerinajelor organizate de Agenţia de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române în Ţara Sfântă, prin care este intensificată evlavia pelerinilor şi o mai bună cunoaştere a Locurilor Sfinte.

În acest context, doamna ambasador a prezentat Patriarhului României un proiect al Ambasadei Israelului la Bucureşti de organizare, la începutul anului 2017, la Palatul Patriarhiei, a unei expoziţii de fotografii intitulată „O credinţă care dăinuie: Ortodoxia în Ţara Sfântă”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat această iniţiativă pe care o consideră utilă pentru credincioşii Bisericii noastre şi, în special, pentru pelerinii ortodocşi români dornici de-a vizita Ţara Sfântă.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…