Alinare sufletească pentru bolnavii Spitalului Orășenesc din Oravița

Marți, 17 aprilie 2013, la orele după-amiezii, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Taina Sfântului Maslu în incinta Spitalului Orășenesc Oravița. La slujbă au participat autorități locale, conducerea spitalului, cadre medicale, pacienți, precum și un număr însemnat de credincioși din localitate, informează episcopiacaransebesului.ro

„Ne-am bucurat de prezența multor credincioși din localitate și desigur, ca de fiecare dată, ne-am bucurat de frumoasa primire din partea conducerii spitalului, cu toții rugându-se împreună cu noi la Taina Sfântului Maslu. În această perioadă deosebită a căinței și pocăinței, în care Biserica ne îndeamnă la post și rugăciune pentru a dobândi curățirea sufletească, iată că și prin Taina Sfântului Maslu ne pregătim pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Trebuie așadar, să ne aducem aminte și să-i pomenim pe frații noștri care se află pe patul de suferință în azile și în spitale, așa cum ne îndeamnă Mântuitorul nostru Iisus Hristos prin cuvântul apostolului «Rugați-vă unii pentru alții și purtați-vă sarcinile unii altora!» Și anul acesta ne-am rugat pentru cei bolnavi, pentru cei aflați în suferință, îi purtăm în rugăciunile noastre și Îl rugăm pe Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, pe Bunul Dumnezeu să ne dăruiască vindecare de orice boală și neputință”, a precizat Preasfințitul Lucian.

În incinta Spitalului Orășenesc din Oravița, prin osteneala pr. Gelu Moldovan de la Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitate, cu ajutorul administrației locale și a conducerii spitalului, s-a amenajat la sfârșitul anului trecut o capelă cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”. În prezent, în locașul de rugăciune se săvârșesc sfinte slujbe, în special Sfânta Liturghie, atât pentru cei internați în spital, cât și pentru cadrele medicale, precum și pentru personalul administrativ care își desfășoară activitatea în unitatea sanitară. Capela a fost binecuvântată de către chiariarhul locului, Preasfințitul Lucian, la data de 24 noiembrie 2012. La final, toți cei prezenți au primit din partea ierarhului iconițe cu Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente