Alba Iulia: A fost sfințită capela Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”

Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat marți slujba de sfințire a capelei militare cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din incinta Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în urma lucrărilor de renovare efectuate.

Capela este situată la parterul unității de învățământ. După târnosire, Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat Sfânta Liturghie și a vorbit despre recunoștința față de Dumnezeu.

„Când vedem Sfânta Evanghelie și Sfântul Chivot pe masa Sfântului Altar, s-ar cuveni să-I mulțumim lui Dumnezeu”, a evidențiat Arhiepiscopul Irineu.

„El nu numai că ne spune cum să trăim prin cuvântul din Evangheliei, ci ne și dă forța necesară ca să trăim viața în Hristos prin împărtășania din Chivot. Mântuitorul nostru este întotdeauna prezent pentru noi în biserică, pe Sfântul Altar, în calitate de Cuvânt al lui Dumnezeu și Pâine a vieții. Primind aceste daruri, Evanghelia și Euharistia, ne purificăm, ne iluminăm și ne sfințim sufletul, trupul și viața noastră întreagă”.

La eveniment au luat parte dascălii unității de învățământ, elevii din cei patru ani de studiu, precum și numeroase oficialități și cadre militare.

La Altarul capelei slujește preotul militar Constantin Bratu, iar comandant al Colegiului Național Militar este Colonelul Marcel Domșa.

La finalul slujbei, în semn de respect pentru sprijinul acordat în timpul procesului de reamenajare și pictare a capelei militare cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, cei care au participat la aceste lucrări, au primit din partea IPS Irineu, „Diplome de aleasă cinstire”.

De asemenea, în semn de considerație pentru sprijinul permanent oferit Colegiului Național Militar, Colonelul Marcel Domșa, în numele tuturor reprezentanților instituției de învățământ, i-a oferit Părintelui Arhiepiscop Irineu o icoană cu reprezentarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Renovarea capelei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a presupus restaurarea și conservarea picturii locașului de cult, recondiționarea iconostasului, înlocuirea icoanelor litografii cu icoane pictate, construirea Sfintei Mese din marmură și înveșmântarea geamurilor capelei cu icoane vitralii.

Foto credit: Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente